Hoe een maandelijks budget op te stellen

Gratis stockfoto met aantal, Amerikaan, amerikaanse dollar

– Budgetteren en rekeningen betalen

Of u nu een voltijdse baan hebt of er alleen voor staat, als particulier of ondernemer zult u waarschijnlijk een maandelijks budget hebben. Dit wordt ook wel een 'uitgavenplan' genoemd. Een maandelijks budget houdt in dat u controlesoftware opzet, zich aan dat budget houdt, en in sommige gevallen 'uzelf betaalt' – dat wil zeggen dat u een bepaald bedrag van uw inkomsten opzijzet voor toekomstig gebruik.

Een uitgebreide financiële planning omvat ook een 'factureringsoverzicht' – een schema van de verwachte uitgaven en inkomsten voor de komende 12 maanden.En het moet het even belangrijke onderwerp 'aan het eind van het jaar uitgaven versus inkomsten' behandelen. Waarom is dit belangrijk? Omdat we allemaal hebben gehoord en weten dat onverwachte noodsituaties waarop we geen vat hebben (bv. een ernstig ziek familielid) tot echte financiële "uding" kunnen leiden. Dit is niet het moment om lukraak te zijn – of om financieel verkwistend te zijn.

Financiële planning gaat niet alleen over het opzetten van een structuur voor de toekomst. Het gaat ook over het identificeren van en omgaan met uw huidige financiële bijdragen. Zie uw huidige activa en passiva niet over het hoofd – fundamenteel! Een alomvattende aanpak van financiële planning omvat het instellen van automatische betalingen en uitgaven, zodat deze regelmatig worden afgehandeld.

Financiële planning gaat niet alleen over het opzetten van een structuur voor de toekomst. Het gaat ook over het identificeren van en omgaan met uw huidige financiële bijdragen. Zie uw huidige activa en passiva niet over het hoofd – fundamenteel!

Een financieel plan zal ook omvatten:

– een beleggingsstrategie voor uw geld- een lijst van basisveronderstellingen en verwachte rendementen die u gebruikt in uw planning- een schema van regelmatige, directe vervanging van belangrijke activa en functionele vervanging van belangrijke activa- details over het innen van uw pensioen- en verzekeringsplan activa en hun vervanging- een detaillering van uw fiscale positie

Financiële planning: Een overzicht

Het enige wat u dus nodig hebt, is een plaats om te beginnen.

De eerste stap is het bekijken van uw financiële situatie. Dat is niet zo eng als het misschien klinkt – ook al is het behoorlijk intimiderend en niet leuk (velen van ons classificeren zichzelf automatisch als een 'lone wolf') het is een noodzakelijke stap om u door de eerste stappen van de financiële planning te loodsen – het voorbereiden van uw financiële situatie.

Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Maar er is een kritische, maar vaak vergeten, taak hier – vergeet niet, zelfs in dezedowns authenticiteit van het zelf, self talk en de dynamiek van de relatie zijn van cruciaal belang.

Op het moment dat we besluiten dat we elke avond voor het slapen gaan minstens 15-20 minuten met onszelf praten over onze financiën en financiële planning, zijn we ons financiële plan effectief aan het opzetten.

Het opstellen van een maandelijks budget vergt slechts een paar minuten in een rustig hoekje, maar eenmaal gedaan ben je op weg om dit ons financiële doel – zowel op korte als lange termijn – op te bouwen.

Het belangrijkste is dat het is gedaan zodra de maand is begonnen en er geen verrassingen zijn voor de komende maand.

Het hoeft niet perfect te zijn, maar zeker, het opstellen van een maandelijks budget wat tijd en energie besteden aan het herzien en bijwerken kan een grote opluchting en ontspannend werk zijn, vooral als je al een tijdje bezig bent met en toewerkt naar een meer betrokken leven.

Hoe een maandelijks budget op te stellen

Het enige probleem met huizen van meid bijvoorbeeld, en dit kan leiden tot hamsterious last, moeilijkheid en ongemak voor degenen die meer vertrouwd zijn met budgetten, is dat je vaak gewend bent geweest om maandelijks te budgetteren.

De echte waarheid waar iedereen echter mee te maken krijgt als het op persoonlijke financiën aankomt, is dat u te veel uitgeeft als de uitgaven voor uw tijd en diensten.

Dit is de reden waarom het helpt om een maandelijks budget op te stellen met uw financiën waar u veel gebruik van kunt maken, omdat u weet dat het beter is dan giswerk te maken om met uw financiën om te gaan.

Het bouwen van uw financiële strategie op lange termijn

Nu bent u toegewijd en klaar om een financiële strategie op te zetten, die u in staat zal stellen om rijker te worden, financiële zekerheid op te bouwen en financiële vrijheid te bereiken.

Het type financiële planning dat u nu opstelt, zal u in staat stellen de acties te ondernemen die u in staat zullen stellen een leven te leiden dat veilig is en vrij van financiële zorgen.

Dit alles is vanzelfsprekend als u de juiste beslissingen neemt en een solide inzet hebt om door te gaan.

Er is werkelijk geen betere strategie voor financiële zekerheid en rijkdom of financiële vrijheid dan het ontwikkelen van goede gewoonten die u tot goede geldbeheerders en consumenten van diensten en producten maken.

Simpelweg door te besluiten en je in te zetten om beter te worden in het beheren van je financiën, zul je merken dat je geld over hebt om bij elk loonstrookje iets te kopen.

Niet financieel bevrijd, maar plezierig rijk.

Dit systeem moet nog worden ontdekt. Een goed begin om ervoor te zorgen dat u kunt genieten van de voordelen van dit prachtige systeem is om nu te beginnen en al uw financiën op orde te krijgen, en ervoor te zorgen dat ze worden gecontroleerd en in volle teugen genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.